Zoekfilter

Zoek in alle merken

Certificaten

Gebruik

Subcategories

Geen keuze beschikbaar

Vetzuren

Er zijn drie soorten vetzuren. De verzadigde vetzuren, de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de meervoudig onverzadigde vetzuren.

Verzadigde vetzuren

Verzadigde vetzuren zijn de ‘ongezonde’ vetzuren, die door het lichaam niet of onvoldoende worden afgebroken. Deze vetzuren komen vooral voor in vlees, melkproducten en snacks.

Onverzadi...

Er zijn drie soorten vetzuren. De verzadigde vetzuren, de enkelvoudig onverzadigde vetzuren en de meervoudig onverzadigde vetzuren.

Verzadigde vetzuren

Verzadigde vetzuren zijn de ‘ongezonde’ vetzuren, die door het lichaam niet of onvoldoende worden afgebroken. Deze vetzuren komen vooral voor in vlees, melkproducten en snacks.

Onverzadigde vetzuren

Onverzadigde vetzuren zijn de essentiële vetzuren. Deze worden door het lichaam zelf niet aangemaakt en dien je dus door voeding binnen te krijgen.

De onverzadigde vetzuren zijn ook weer onder te verdelen:

omega-3 (EPA, DHA), omega-6 (linolzuur) en omega-9

Van de omega-3-vetzuren zijn de bekendste: alfa-linoleenzuur (ALA), eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA). EPA en DHA zijn vooral bekend als visvetzuren en komen uitsluitend voor in vis and schelp- en schaaldieren.
Meer


Toont 1 - 12 van de 343 items
Toont 1 - 12 van de 343 items