Zoekfilter

Zoek in alle merken

Certificaten

Gebruik

Subcategories

Thee & Koffie

Biologische thee is sterk in opkomst de laatste jaren. Inmiddels is als 66% van alle thee biologisch in Nederland. Je kiest dan natuurlijk graag voor gegarandeerde pure kwaliteit. Die hoge kwaliteit met een gegarandeerde puurheid vind je natuurlijk in het biologische thee assortiment van Puur&Fit

Biologische thee productie

Bij het verbouwen v...

Biologische thee is sterk in opkomst de laatste jaren. Inmiddels is als 66% van alle thee biologisch in Nederland. Je kiest dan natuurlijk graag voor gegarandeerde pure kwaliteit. Die hoge kwaliteit met een gegarandeerde puurheid vind je natuurlijk in het biologische thee assortiment van Puur&Fit

Biologische thee productie

Bij het verbouwen van biologische thee gebruiken boeren natuurlijke compost van boombladeren en koemest. Het gebruikt van kunstmest is uitgesloten.

Bovendien wordt er geen gebruik gemaakt van chemische bestrijdingsmiddelen. De biologische thee plantages worden op natuurlijke wijze beschermd.

Smaak van biologische thee

De smaak van biologische thee tegenover gewone thee is een stuk lekkerder. Er zijn geen vreemde ingrediënten aan toegevoegd, je kunt genieten van de echte pure theesmaak.

Meer


Subcategorieën

 • Groene thee
  Groene thee levert geen calorieën en bevat belangrijke voedingsstoffen. Met name antioxidanten en tannines zoals, flavonoïden, alkaloïden en EGCG zijn belangrijke bestanddelen van groene thee.

  De waardevolle fytochemicaliën in groene thee zijn optimaal behouden gebleven. Dat komt omdat groene theeblaadjes jong zijn en niet of nauwelijks worden bewerkt. Ze worden geplukt als ze nog jong zijn. Na het plukken worden ze licht gestoomd, en vervolgens gedroogd…

  Groene thee wordt echter niet gefermenteerd, zoals wel bij “normale” theesoorten gebeurt. Door het achterwegen laten van fermentatie blijven alle waardevolle voedingsstoffen bewaard.

  De groene thee van Puur&Fit is van gegarandeerde pure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Zwarte thee
  Zwarte thee is thee gemaakt van theebladeren door middel van zwaardere oxidatie dan de witte of groene thee. Het is in het algemeen sterker van smaak en bevat meer cafeïne dan lichter geoxideerde thee.

  Zwarte thee bevat net zoveel antioxidanten als de groene variant, alleen de samenstelling verschilt.

  De zwarte thee van Puur&Fit is van gegarandeerde pure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Witte thee
  Witte thee wordt gemaakt van de jongste knoppen van de theeplant. Groene en zwarte thee komen van dezelfde plant, maar daarvoor worden andere blaadjes gebruikt en het productieproces van de theeën is verschillend.

  De blaadjes van witte thee worden het minst bewerkt en hierdoor blijven de meeste gezonde stoffen behouden. Witte thee bevat veel gezonde eigenschappen, zoals antioxidanten.

  De witte thee van Puur&Fit is van gegarandeerde pure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Rooibosthee
  Rooibos is afkomstig uit Zuid-Afrika, waar de thee ook wel de 'de nectar van de natuur' wordt genoemd.

  Rooibos thee bevat net als veel andere thee-soorten veel anti-oxidanten. Het bevat ruim 50 keer meer anti-oxidanten dan groene thee. Ook bevat het verschillende vitamines zoals: vitamine C, ijzer, calcium en is het rijk aan mineralen.

  Rooibosthee heeft een licht rustgevende werking en heeft een positief effect op zowel de darmen als de spijsvertering.

  In tegenstelling tot veel andere thee-soorten bevat rooibosthee geen cafeïne, waardoor het ook een goede keuze is om te drinken voor het slapen gaan.

  De Rooibosthee van Puur&Fit is van gegarandeerde pure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Kruidenthee
  Kruidenthee is officieel geen thee, maar een kruidenaftreksel. Het bestaat uit gedroogde kruiden.

  De pure kruiden of melanges bevatten ook geen theïne of looizuur. Hierdoor is een kruidenthee altijd licht van kleur.

  Voorbeelden van kruidenthee zijn kamillethee, zoethoutthee, pepermuntthee en rooibosthee.

  De kruidenthee van Puur&Fit is van gegarandeerde pure kwaliteit zonder kunstmatige toevoegingen.
 • Koffie
Toont 1 - 12 van de 1380 items
Toont 1 - 12 van de 1380 items