Zoekfilter

Zoek in alle merken

Certificaten

Gebruik

Subcategories

Sauzen

Goede sauzen geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Helaas zijn veel sauzen die je in de supermarkt koopt bewerkt en bevatten zij allerlei kunstmatige toevoegingen. Dit kan een gezonde maaltijd een stuk minder gezond maken.

Binnen ons assortiment sauzen vind je pure en biologische producten zonder kunstmatige toevoegingen. Het zijn origin...
Goede sauzen geven je gerecht net dat beetje extra smaak. Helaas zijn veel sauzen die je in de supermarkt koopt bewerkt en bevatten zij allerlei kunstmatige toevoegingen. Dit kan een gezonde maaltijd een stuk minder gezond maken.

Binnen ons assortiment sauzen vind je pure en biologische producten zonder kunstmatige toevoegingen. Het zijn originele sauzen op traditionele wijze bereidt. Puur genieten!
Meer


Subcategorieën

 • Shoyu
  Shoyu versterkt de smaak van je gerechten en blijft zelf op de achtergrond. Je gebruikt het om de natuurlijk zoete smaak van gekookte groenten naar voren te brengen.

  Alle Shoyu producten binnen ons assortiment zijn van hoge kwaliteit en hebben een heerlijke vluchtige aroma. De echte smaak van de saus komt pas naar voren in combinatie met je maaltijd.

  Wat is Shoyu?

  De saus wordt gemaakt van sojabonen, tarwe, water zeezout en koji. De koji in Shoyu zorgt dat het fermentatie proces wordt geactiveerd.

 • Tamari
  Tamari is een Japanse sojasaus. Het wordt geproduceerd met nauwelijks tot geen tarwe. Tamari is een bijproduct van het maken van miso. Dit is het vocht dat vrijkomt tijdens het fermenteren van sojabonen.

  Het gebruik van tarwe in sojasaus maakt het zoeter en milder. Doordat er in Tamari geen tarwe zit smaakt het daardoor ook minder zoet, hartiger en complexer, maar niet minder zout.

  Tamari gebruiken

  Je gebruikt Tamari zoals je Japanse sojasaus of Indonesische ketjap asin gebruikt. Als smaakmaker, dipsaus, in de marinade of in roerbakgerechten.
 • Teriyaki
  Teriyaki is een Japanse manier van grillen en glaceren

  teri=glans
  yaki=bakken/grillen

  Gebruik van Teriyaki

  In Japan gebruikt men deze techniek vooral voor allerlei soorten vis. In het Westen gebruikt men het vaker voor vlees, het bekendst is de kip teriyaki.

  De saus ook wel 'tare' genoemd, is een mengsel op basis van sojasaus, sake, mirin en suiker. Het wordt eerst gebruikt als marinade en na het marineren tot stroop ingekookt om mee te glaceren.
 • Tahin
  Tahin is een pasta, gemaakt van gemalen, ongepelde, ongeroosterde sesamzaadjes (chinese versie). Het smaakt als een hele stroeve pindakaas, maar dan van sesam en zonder suiker.

  Tahin wordt gebruikt als smaakmaker in (dip)sauzen voor Chinese koude gerechten. In de meeste recepten kan de sesampasta zonder problemen vervangen worden door tahin. Vaak heeft de olie zich afgescheiden en ligt in een dikke laag op de pasta, dan voor gebruik goed doorroeren.
 • Bindmiddel
  Bindmiddel wordt gebruikt om soepen, sauzen, vla’s en puddingen de gewenste dikte te geven.

  Er zijn zetmeelhoudende bindmiddelen (bloem, maïzena, aardappelmeel etc.) en niet-zetmeelhoudende bindmiddelen (eieren, gelatine, boter).

  De bindmiddelen van Puur&Fit zijn een zeer goed alternatief voor industriële bindmiddelen.
 • Dipsaus
  Dipsaus is een saus die wordt gebruikt om snacks in te dippen. De saus is meestal een mix van mayonaise en kruiden en wordt soms verdund met yoghurt om een frissere smaak te krijgen.
Toont 1 - 12 van de 45 items
Toont 1 - 12 van de 45 items