Macadamia noten BIO (250g - Puur&Fit)
Onbewerkte macadamianoten uit Malawi
- mooie blanke ronde noten
- volle en complete smaak
- super vers en zonder toevoegingen.
- gekraakt en klaar om zo te eten
Macadamia-noten komen oorspronkelijk uit Australië, waar de Aboriginals de noot voor het eerst aten. De noten worden gekweekt op macadamiabomen die 60 jaar oud kunnen worden.
Macadamianoten die je koopt in supermarkten of andere winkels zijn vaak bewerkt door ze te roosteren of frituren. Hierdoor vergaan alle voedingstoffen. Onze noten zijn onbewerkt, super vers en nog vol van alle toegeschreven vetten, vitaminen en mineralen!
Macadamianoten staan bekend om het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten van alle nootsoorten. Macadamia’s zijn rijk aan palmitoleïnezuur. Dit is een enkelvoudig onverzadigd vetzuur, dat valt onder de omega 7-vetten. Macadamianoten hebben een zachte, rijke smaak die de smaak van een breed scala aan gerechten verbetert.
Macadamianoten ingrediënten en voedingswaarde
Ingrediënten: Biologische Maqui poeder
Voedingswaarde per 100 gram
Energie | 3072Kj / 733 Kcal |
Eiwitten | 9 g |
Koolhydraten | 6,5 g |
- waarvan suikers | 0 g |
Vetten | 74,5 g |
- waarvan verzadigde vetten | 14,5 g |
Vezels | 6,5 g |
Zout (Natrium) | 4 g |
Let op: wordt verwerkt in dezelfde ruimte waarin ook andere noten worden verwerkt.
Macadamianoten gebruik
Macadamia-noten zijn heerlijk als tussendoortje, maar ze zijn ook heerlijk als je ze toevoegt aan salades en taarten. Past goed bij kip- en visgerechten of verwerk de noot tot huisgemaakte muesli of granola. Je kunt ook een smeerbare pasta maken van (rauwe) noten als alternatief beleg voor broodjes.