Zoekfilter

Zoek in alle merken

Subcategories

Geen keuze beschikbaar

Certificaten

Gebruik

Speciaal voor:

Granen

Graan is een verzamelnaam voor de vruchten afkomstig van grassen. Graan wordt geteeld voor de eetbare bestanddelen zoals: meel, zemelen en kiem.

De granen en grassen zijn onder te verdelen in de glutenbevattende en niet-glutenbevattende granen en grassen.

Gluten zijn eiwitten die worden aangetroffen in bepaalde granen. Gluten zorgen voor d...
Graan is een verzamelnaam voor de vruchten afkomstig van grassen. Graan wordt geteeld voor de eetbare bestanddelen zoals: meel, zemelen en kiem.

De granen en grassen zijn onder te verdelen in de glutenbevattende en niet-glutenbevattende granen en grassen.

Gluten zijn eiwitten die worden aangetroffen in bepaalde granen. Gluten zorgen voor de stevigheid van het graan.

De glutenbevattende granen zijn o.a.: gerst, haver, rogge, kamut, tarwesoorten (spelt, durumtarwe, gewone tarwe).
De volgende granen bevatten wel gluten, maar veroorzaken geen coeliakie: mais, rijst, teff
De granen zonder gluten zijn: gierst, sorghum
Meer


Toont 1 - 12 van de 21 items
Toont 1 - 12 van de 21 items