Natuurlijke gezonde energiereep met Cordyceps

Cordyceps is dus écht ideaal om in een energiereep te verwerken! Samen met noten, zaden, cacaoboter en havermout een perfecte combinatie voor langdurige en stabiele energie. De chocoladetopping voor deze repen is optioneel, maar wel erg lekker.

Ingrediënten Energiereep met Cordyceps

Chocoladetopping:

Bereiding Energierepen met Cordyceps

  1. Voeg de esdoornsiroop en het gemalen lijnzaad bij elkaar en laat 15 minuten rusten (het best gebruik je heel lijnzaad, dat je zelf maalt in bijvoorbeeld een blender of kruidenmaler).
  2. Doe ondertussen de pompoenpitten, de zonnebloempitten en de pinda’s in een food processor en hak fijn.
  3. Voeg daarna de havermout en het Cordyceps poeder toe en maal kort mee.
  4. Smelt de cacaoboter au bain marie. Haal van het vuur en voeg hier aan de pindakaas, vanillepoeder, het zout en het lijnzaadpapje toe en roer goed door.
  5. Voeg dit mengsel toe aan de notenmix en roer door zodat alles goed verdeeld is.
  6. Bekleed een bakvorm of ovenschaal van ca. 20×20 met PFAS-vrij bakpapier en doe het mengsel hierin. Druk goed aan. Zet 20 minuten in de vriezer om hard te laten worden.
  7. Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie samen met kokosolie. Laat afkoelen, maar het moet nog wel vloeibaar genoeg zijn om over het notenmengsel te gieten.
  8. Haal het notenmengsel uit de vriezer en giet de chocolade eroverheen. Verdeel gelijkmatig over het geheel.
  9. Wil je de reep nog versieren met andere superfoods zoals gojibessen, moerbeien of kokosrasp, verdeel dat dan over de chocola zolang het nog niet hard is geworden.
  10. Zet terug in de vriezer voor ca. 15 minuten zodat de chocolade kan stollen. Verdeel in repen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.